Един от най-успелите и популярни български личности Христо Стоичков навършва днес 45 години. Звездата на Барселона и българския национален отбор влезе в сърцата на хората не само с изявите си на терена, но и искрените си отношения с всички около него.

Христо Стоичков печели най-престижните индивидуални награди, които в съвременния футболен свят могат да се окажат в ръцете на играчите. Камата е вдигал най-големите отборни отличия. Той е движещата сила и по време на онова футболно лято през 1994 година в САЩ, когато всички научиха да четат по устните на Христо Стоичков.

Освен всичко останало сега той отново се е заел със задачата да популяризира страната ни, но този път като рекламно лице на ООН. Бившият национален селекционер е приел предложението на еврокомисара Кристалина Георгиева и ще помага в кампанията. Христо Стоичков вече е влизал в ролята на посланик на ООН.

Почетният гражданин на Етрополе е популярен и със страстта си към лова. Затова целият екип на Гонг му пожелава, освен да е жив и здрав, наслука в живота!