Тимовете на Хебър Пазарджик и Оборище Панагюрище записаха поредни победи в мачове от 23-ия кръг на Югозападната Трета лига.

Тимът воден от Николай Митов постигна ценна победа като гост в Етрополе, като победи Чавдар с 1:0. Оборище се справи у дома с Германея Сапарева баня с 2:0.

Така разликата между двата тима остава 6 точки, Хебър е с 59, а Оборище с 53.

Юношата на ЦСКА Павел Головодов напомни за себе си с отлична игра в Ихтиман. Той направи отлично впечатление като реализира два гола за успеха на Банско с 5:1 над домакините от Ботев. Банско откри още в първата минута, което разстрои играта на домакините, а до почивката Головодов направи резултата 3:0 с голове в 17-ата и 34-ата минута. През втората част Ботев излезе преобразен и след грешка в отбраната на Банско, Лачов върна интригата в двубоя, до края гостите реализираха нови две попадения, за да се стигне до крайното 5:1, което изведе Банско на 4-ото място в класирането.

В дъното на таблицата става все по-интересно, след успеха на Спортист Своге в Дупница с 2:0. Надежда Доброславци победи у дома Септември Симитли и с 22 точки вече е на 13-ото място. Със същия актив от точки са Септември Симитли и Ботев Ихтиман.

Спортист Своге е на 16-ото място с 18 точки, колкото има и Балкан Ботевград, който загуби гостуването си на Пирин Разлог с 0:2. Велбъжд Кюстендил е на последното място с 8 точки.

Резултати от кръга:
Пирин Разлог - Белкан Ботевград 2:0
Рилски спортист Самоков - Беласица Петрич 3:0
Вихрен Сандански - Миньор Перник 2:1
Марек Дупница - Спортист Своге 0:2
Оборище Панагюрище - Германея Сапарева баня 2:0
Чевдар Етрополе - Хебър Пазарджик 0:1
Велбъжд Кюстендил - Сливнишки герой Сливница 1:1
Надежда Доброславци - Септември Симитли 2:0
Ботев Ихтиман - Банско 1:5

Класиране:
1. Хебър Пазарджик - 59 т.
2. Оборище Панагюрище - 53 т.
3. Вихрен Сандански - 44 т.
4. Банско - 44 т.
5. Пирин Разлог - 43 т.
6. Сливнишки герой Сливница - 43 т.
---------------------------------
17. Балкан Ботевград - 18 т.
18. Велбъжд Кюстендил - 8 т.