Отборът на Гонг победи, но въпреки това отпадна от турнира Царско село медия къп 2010. Преди днешния мач срещу Агенция Блиц, бе ясно, че тимът ни трябваше да бие с 6 чисти гола, за да се класираме напред. Трудната задача за малко да се превърне в реалност, но липсата на късмет попречи да се стигне до пълен успех.

През първото полувреме момчетата от Гонг бяха пълни господари на терена и с 3 гола на дошлия от Пловдив за турнира Митко Лишев. С началото на втората част се стигна до 4:0 с попадение на Кирил Лулев и мисията изведнъж се оказа повече от реална.

В средата на полувремето, при груба колективна грешка и контраатака, момчетата от Блиц стигнаха до гол, който прекърши ентусиазма на „черните пантери” и в крайна сметка, нещата стигнаха до крайното 5:2 с нов гол на Митко Лишев.

Въпреки сериозната победа, Гонг не успя да влезе във финалната четворка, завършвайки на второ място в групата, а по-добрата голова разлика на сборния тим FC Absolutum IV dominium UNITED ги класира напред като най-добър втори тим.

Така, утре, на полуфиналите ще се изправят тимовете на Спортал, БНТ, Livesport и FC Absolutum IV dominium UNITED, а непосредствено преди мачовете ще станат ясни и двойките в полуфиналите.

След мачовете от груповата фаза двама футболисти водят в голмайсторската листа с по 4 попадения. Това са представителят на Гонг Митко Лишев и Бисер Тошев от Спортал.

В същото време се разбра, че един от най-добрите български рефери от близкото минало Атанас Узунов ще свири демонстративния мач между ветераните на Левски и ЦСКА, който ще започне утре в 12 часа. Освен това, настоящият технически директор на Локомотив Пловдив ще реферира и финала в журналистическия турнир.

Резултати от втория ден на турнира:

FC Absolutum IV dominium UNITED - Спортал 2:3

(Стефан Чолаков - 2 гола; Бисер Тошев, Йордан Кроснаков - 2)

Стандарт - ТВ7 - 4:4

(Ивайло Лилов-2, Антон Ковачев, Петър Попински; Николай Илиев, Мартин Томанов-2, Владимир Иванов)

Гонг - Блиц 5:2

(Митко Лишев-4, Кирил Лулев; Мирослав Чаушев)

Санома Блясък - Спортал 0:9

(Бисер Тошев-3, Ясен Тошев-3, Владимир Стоянов-3)

Livesport - ТВ7 - 1:1

(Крум Савов; Владимир Иванов)

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ

ГРУПА А

1. БНТ 4:2 4т.

2. Гонг 5:4 3т.

3. Блиц 4:6 1т.

ГРУПА В

1. Спортал 12:2 6т.

2. FC Absolutum IV dominium UNITED 7:4 3т.

3. Санома Блясък 1:14 0т.

ГРУПА С

1. Livesport 3:1 4т.

2. ТВ7 5:5 2т.

3. Стандарт 4:6 1т.