Отборът на Гонг загуби на старта на журналистическия футболен турнир Царско село медия къп 2010. Съперникът от БНТ взе реванш за загубата от преди десетина дни, като стигна до победа с 2:0. Двете попадения бяха дело на Никола Ибришимов. Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов изгледа двубоя на откриването на турнира, но пожела да разкрие дали си е харесал нови попълнения за „армейците”. Същото стори и Вили Вуцов. Двамата треньори само подвикваха, на намиращите се на терена журналисти, че не е толкова лесно колкото изглежда от страни.

Иначе новото закрито игрище в комплекс „Царско село” в София прие първите 4 мача от журналистическия турнир, който ще продължи до неделя. Освен победата над Гонг БНТ изигра и втория си мач в групата като завърши 2:2 с Агенция Блиц.

Безспорно сериозен интерес предизвика и двубоя, в който участие взе сборния медиен тим с култовото имеFCAbsolutumIVdominiumUNITED. Под вещото ръководство (зад тъчлинията) на Ники Александров, загърбил отбора на Гонг, обединения тим стигна до разгромна победа с 5:1 над Санома Блясък. В този мач си пролича, че заедно могат да играят представители на Левски и ЦСКА, след като на терена в един състав бяха пресаташетата на двата тима Александър Касабов (Левски) и Боян Денчев (ЦСКА). Именно Денчев се отчете с хет-трик, а другите два гола реализира главния редактор на списание 4-4-2 Димитър Тренев.

В четвъртия мач от програматаLivesportпобеди Стандарт с 2:0, като и двете попадения бяха дело на Николай Цанев.

В събота сутрин срещите в груповата фаза продължават, а за неделя освен финалните мачове ще се проведе и класическото дерби Левски – ЦСКА, но на малък терен и между ветераните на двата тима.