Българската футболистка Симона Петкова отправи поредното предизвикателство в социалните мрежи. Този път не с тоалетна хартия, а с истинска футболна топка. 
 
"Искам да видя колко добре можем да жонглираме с двата крака от седнало положение", написа Симона в профила си във фейсбук. 
 
В момента тя е под карантина в италианския град Римини, където живее. Българката играе за Сан Марино, който се състезава в италианското първенство.
 
За да не се депресират много от нашите футболисти, ще уточним, че Симона е много силен фрийстайлър и има успехи дори на международно ниво. 
 
"Когато бях студентка, попаднах на група момчета, които правеха страхотни трикове с футболна топка. Стана ми любопитно и се позаинтересувах. След време станахме приятели и се включвах в най-различни събития. Понеже бързо успях да навляза в нещата, реших да се пусна в дълбокото. Така разбрах, че жонглирането с топка, в което се правят различни по сложност номера, се нарича фрийстал.
 
Понеже в България той не е популярен, а аз напреднах изключително бързо, реших да се състезавам на международно ниво. Правех клип, който не подлежи на никаква корекция. После го пращах в регламентиран сайт и там видеото се разглежда и оценява от квалифицирани съдии. Най-големият ми успех е седмо място в света.
 
Сега обаче съм изцяло отдадена на футбола. Да, жонглирам за удоволствие, но нямам време за нови сложни трикове. Фрийстайл е много трудно изкуство. На мен много ми помогна да усъвършенствам усета си към топката", разказва за Gong.bg Петкова.