Десетима от феновете на ЦСКА са наказани от Районния съд в Мездра с глоби и различни срокове на забрана да посещават спортни прояви заради инцидента преди дни на стадиона в града, съобщиха от съда.

Продължава да се гледа делото по акта за грубо нарушаване на обществения ред на последния от групата, която бе докарана днес от София. Той е непълнолетен и затова е трябвало задължително да има защитник, уточниха от съдебната палата в Мездра.

На 21 март, по време на футболната среща ЦСКА - Локомотив /Мездра/ в града, група фенове на ЦСКА са успели да избутат предпазните съоръжения и частните охранители на стадиона, да нахлуят на терена и да започнат саморазправа с вратаря на ЦСКА и треньора. Била е счупена част от предната ограда.

След като са прегледали записите от камерите на стадиона, полицаите са разпознали 17 от авторите на инцидента. В хода на предприетите действия в столичното Първо РУМВР са били задържани 10-има от тях, а впоследствие още един.

Днес задържаните бяха докарани в районното управление на МВР в Мездра около обяд, за да им бъдат съставени актове за грубо нарушаване на обществения ред по Закона за опазване на обществения ред по време на спортни мероприятия.

Три състава на Районния съд започна незабавното разглеждане на актовете, за определят съпричастността на всеки от феновете към инцидента и да наложат конкретни наказания. Делата се гледаха при закрити врата и засилена полицейска охрана.

От съда посочиха, че всички обвиняеми са се признали за виновни и са се отказали от защита, което е ускорило процеса. По вече приключилите дела на шестима са наложени само глоби от 200 лева. Един е получил забрана да посещава стадионите 2 години и глоба от 1000 лева, тъй като той вече е имал едно наказание, което не е изтекло, допълниха от съда.

Двама са глобени с 200 лева, като единият от тях има забрана да ходи на футболни срещи за една година, а за другият забраната е една година и четири месеца. Последният от феновете е наказан с глоба от 300 лева и забрана от една година и пет месеца.

Наложените наказания са окончателни и не могат да се обжалват, посочиха от Районния съд.