Шефът на волейболния ЦСКА Георги Георгиев назова точните суми, които е готов да инвестира във възраждащия се Ботев Пловдив. Бизнесменът заяви за Гонг, че ще задели 800 000 лева, ако „канарчетата” започнат следващия сезон в „Б” група. В случай, че пловдивчани заиграят в трета дивизия, сумата ще бъде 600 000 хиляди. При завръщане в „А” група, делът на Георгиев в годишния бюджет на „жълто-черните” ще достигне 1 200 000 лева.

Феновете на Ботев Пд и представители на сдружението с нестопанска цел, което бе учредено в Пловдив, дойдоха на крака днес в София при президента на волейболния тим на „червените”. Бизнесменът е бил помолен официално да поеме издръжката на „жълто-черните”.

Георги Георгиев е изразил готовност да се захване с тежката задача, но е поставил своите условия това да се случи. Първо – промените в клуба да бъдат признати от съда и задълженията на досегашното акционерно дружество да отпаднат. Второто условие на бизнесмена е той да държи мажоритарния дял в случай, че се появят желаещи за съсобственици.

Георгиев, който цяла пролет издържа школата на „жълто-черните”, е единственият изразил публично готовност да инвестира в Ботев до момента.

По информация на Гонг, новото ръководство на Ботев подготвя оферти, които да разпрати до различни бизнесмени и компании. По непотвърдена информация от Комбината за цветни метали (КЦМ) също са заявили готовност да спонсорират „канарчетата”, ако финансовото състояние в навечерието на следващия сезон е критично.

В същото време от Управителния съвет на Ботев Пд съобщиха, че са готови да дадат гласност на свършената до момента работа, както и да споделят бъдещите си намерения. Това ще се случи утре преди обед, за когато е предвидена официална пресконференция.