Българският букмейкър „Еврофутбол“ организира за втора поредна година безплатен турнир по плажен футбол за аматьори. Състезанието ще се състои на 18.07.2009 г. от 10.00 часа на Pr. Beach в Златни пясъци.

24 отбора ще се борят за разпределението на уникалния за подобна надпревара награден фонд от общо 10 000 лева и ще трябва да се съобразяват с професионалните правила. Всяка среща ще се проведе в две полувремена от по 15 минути, с 5-минутна почивка между тях.

Първоначално тимовете ще бъдат разпределени чрез жребий в 8 групи от по 3 отбора и ще се състезават всеки срещу всеки (по системата на Бергер). Тук за победа се присъждат 3 точки, а за загуба – 0 т. При равен резултат в редовното време двата отбора изпълняват по 3 дузпи от 7 метра разстояние. При ново равенство се продължава с изпълнение на по един наказателен удар до излъчване на победител. В такъв случай спечелилият отбор взема 2 точки, а загубилият – 1 точка. Класирането в групите ще се извършва по брой точки.

При равен брой точки между два или повече отбора те се подреждат по:

- брой точки в срещите между отборите с равен брой точки в общото класиране;

- голова разлика в срещите между отборите с равен брой точки;

- повече отбелязани голове в срещите между отборите с равен брой точки;

- голова разлика във всички срещи;

- повече отбелязани голове във всички срещи;

- жребий.

Първите състави във всяка група продължават на четвъртфинал. Двойките отново ще бъдат определени чрез жребий в присъствието на главния съдия на турнира и капитаните на отборите. Тук се играе на принципа на директните елиминации. Крайният победител ще заслужи купата на „Еврофутбол“ и ще грабне 5 000 лева от букмейкърската къща. Подгласниците им ще си тръгнат с 3 000 лева, тези на трето място ще вземат 1 500 лева, а загубилите малкия финал – 500 лева.

Всеки отбор има право на неограничен брой смени по време на срещата, които се осъществяват само след спиране на играта от съдията. Реферът може да отстранява състезатели при груби нарушения, игра с ръка, неспортсменско поведение и др. При отсъждане на жълт картон играчът напуска за 2 минути; при червен – за 5 минути. След изтичане на наказанието, мястото му се заема от друга резерва, т.е. той няма право да играе повече. При определени обстоятелства съдията може да реши да отстрани играч за целия турнир.

За да бъде сформиран един отбор, той трябва да се състои от 5 полеви играчи и 2-ма резервни. Състезателите трябва да са пълнолетни лица и да не са картотекирани като професионалисти за сезони 2008/2009 и 2009/2010 в „А” и „Б” ПФГ мъже, републиканското първенство по футзал, както и в Държавно първенство по плажен футбол. Другото необходимо условие за участие на отбора в турнира е да се подаде коректна регистрация в уеб сайта на „Еврофутбол“ и да е между първите 24 заявки.

На плажната ивица пред Pr. Beach в Златни пясъци ще бъдат изградени четири терена с размери 28 на 14 метра. Вратите ще бъдат 4 на 2.20 метра.

Независимо от атмосферните условия, състезанието ще се състои. Всяка промяна относно часовете на провеждане (и забавяне) ще се решават от главния съдия на турнира.