Полузащитникът на Ботев Пд Борислав Караматев напусна по свое желание отбора. Един от най-опитните в състава на Марин Бакалов стигна до това решение, след като разбра, че не е сред титулярите за мача с Асеновец.

Караматев въобще не се съблече по екип, въпреки че бе записан сред резервите и изгледа мача от трибуните на ст.”Христо Ботев”.

След срещата наставникът на „канарчетата” заяви, че скандал между него и футболиста не е имало.

„Аз нямам нищо против Караматев. В хода на мача той щеше да влезе на терена. Не мога да обяснявам на всеки защо не играе. Не му е за пръв път да е резерва, така че не виждам какво толкова е станало. Щом е седнал на трибуните за мен това е предателство. Никога не съм имал конфликт с Караматев или друг от нашите футболисти. Аз не го гоня от отбора, но явно той е взел решение да си тръгне”, коментира ситуацията Марин Бакалов.

Относно мача срещу Асеновград, треньорът на Ботев заяви:

„Видя се, че момчетата се стегнаха от публиката. За много от тях това е първи мач пред толкова много хора. Противникът ни бе пределно мотивиран, но аз съм казал в съблекалнята, че така ще бъде, с който и да играем. Доволен съм от победата, но не и от играта. Липсваха ни ключови футболисти като Танчовски и Димитър Байрев, който е мозъкът в нашия отбор. Не можех да разчитам и на Запрян Иванов. Тяхното отсъствие също се отрази на играта ни. Като цяло мога да кажа, че представянето ни днес бе далеч от това на публиката ни.”