Кандидатът за президент на БФС Ивайло Дражев даде поредната си обширна пресконференция, на която призна, че е подкрепян от първодивизионните ЦСКА и Ботев Пд. Самият той обаче заяви, че ще разчита най-вече на подкрепата идваща от аматьорските тимове.

Относно шансовете си да победи сегашното ръководство в лицето на Борислав Михайлов, Дражев сподели: „И магаре да изправим срещу тях на конгреса, ще спечели 130 гласа от наказателния вот на малките тимове. Ние ще искаме първа точка на конгреса да бъде промяна на устава”, заяви Дражев.

Кандидатът за шеф на Футболната централа показа декларация на човек от управата на феновете в Асеновград, който отрича да е слагал подписа си върху документ оттеглящ подкрепата на клуба за кандидатурата на Дражев.

„Ако спечеля конгреса, не искам да бъда президент на БФС, а да съм председател. Аз няма да получавам заплата каквато сега взима Михайлов. Ако не знаете, ще ви кажа, че неговата е 7 хиляди лева”, заяви Дражев.

В подкрепа на Дражев на пресконференцията присъстваше и мениджърът Георги Градев. Двамата се изказаха остро срещу Христо Стоичков относно случилото се с клуба от Асеновград. Те твърдят, че Камата е заплашвал хора от Асеновград да оттеглят кандидатурата на Дражев.