Детският тим на Лудогорец набор 2001 година рано тази сутрин отпътува от Разград за участието си в международния форум „Футбол за приятелство“.

Старши треньорът Милан Чирич, неговият помощник Шенер Ремзи и 11-те момчета заминаха с автобус за Букурещ, откъдет ще хванат директен полет до Берлин. Именно в германската столица ще се състои турнира по уличен футбол, който ще събере 24 отбора от цял свят. "Орлетата" бяха видимо развълнувани от предстоящото приключение, което идва като награда след сезона в Регионална група Варна.

Голяма част от тях вече започнаха официални тренировки, коита са важни за страните, които са сформирали отбори специално за надпреварата. Китай е една от страните, които излъчи отбор („Дрийм-Леджънд“) чрез специална селекция, базирана на организирани състезания, проведени в различни части на страната. Със смесен тим ще се представя и Холандия - “Дабъл Дъчис” е сплав от момчета и момичета, които идват от всички 12 провинции на страната.

Турнирът ще се проведе с мачове, в които ще се играе 7 срещу 7 (шестима полеви играчи плюс вратар), а отборите ще бъдат разделени чрез жребий в 8 групи. Победителят от всяка продължава в елиминациите, а на практика губещи няма да има, тъй като всички участници ще посетят на живо финала в Шампионската лига тази събота на Олимпийския стадион.