Детският тим на Рудогорец за родени през 2001 година получи уникална възможност да участва в международния форум „Футбол за приятелство“, а списъкът с момчетата, които ще пътуват до Берлин бе пазен в тайна до последния момент.

В четвъртък старши треньорът Милан Чирич уведоми възпитаниците кои са 11-те щастливци, които ще разнообразят мачовете от Регионална група „Варна“ с такива срещу отбори като Челси, Галатасарай, Лацио, Атлетико Мадрид и още много други клубове от цял свят. Преживяването ще се превърне наистина неповторимо и чрез магията на Шампионската лига – делегациите на всички 24 отбора ще имат шанса да изгледат на живо тазгодишния финал в турнира между Барселона и Ювентус.

И така, младите надежди на Лудогорец вече знаят кои от тях ще защитават клубната емблеза на „Футбол за приятелство“. Какво обаче знаем ние за тях?

Диан Колев
пост: вратар

Диан без съмнение впечатлява с ръстта си от 183 сантиметра. Още по-отличителното е, че въпреки сериозните габарити притежава добра координация и рефлекси. Допълнителен плюс е и добрата техника с топка в крака, което придава още повече сигурност при играта в отбрана

Георги Петракиев
пост: защитник

Бранителят не е от хората, които стоят далеч от топката, а обича да участва в разиграването. За това му помага хладнокръвието при изнасянето на топката, а не е рядкост да го видим да се включва и в наказателното поле на противника.

Веселин Николаев
пост: защитник

Треньорите му се спират винаги на непримиримия му характер и неистовото желание за победа. Едва ли ще го видите да пести сили на терена, където съблюдава стриктно задълженията си отбрана. За дефанзивен футболист разполага с повече от прилична техника, която го улеснява още повече.

Алекс Луканов
пост: защитник

Умее да борави с топката и не се плаши да я получава. Взима бързи решения в играта, а в същото време един от лидерите в отбора когато нещата опрат до спечелването на единоборство.

Мартин Русков
пост: халф

Основните му задачи са свързани с подсигуряването на дефанзивния вал. Доброто му позициониране се допълва от доста агресия в действията. Успява да прекъсне много атаки на съперника.

Велислав Минков
пост: халф

Един от постоянните извори на свежи идеи в отбора. За него не е проблем да се справи с противник в ситуация ек на ек, а умението му да взима нестандартни решения често поставя другия отбор в тежка ситуация.

Марти Матеев
пост: халф

Пъргав, повратлив и комбинативен, той е кошмарен за опазване.

Владислав Найденов
пост: крило

Владислав се отличава с впечатляваща линейна бързина, която е от изключително значение на неговата позиция. Скоростната му техника също заслужава само положителни думи.

Антониян Харалампиев
позиция: крило

Много ценен с умението си преодолява съперници, с което отваря допълнителни възможности в атака. По принцип не е от играчите, които биха пренебрегнали непокрит съотборник пред възможността сами да завършат атаката.

Джефер Джефер
пост: нападател

Разполага с широк арсенал от финтове, а заради своята креативност не му е чуждо и да изработва положения за съотборниците си.

Симеон Бончев
пост: нападател

Много силен в завършващия удар и финалната фаза от атаките. В същото време отборната игра съвсем не му е чужда и добре знае как да извлече максимума от взаимодействието с играчите около себе си.