Отборът на ЦСКА, набор 2004/05 г., спечели първото издание на детския футболен турнир „Цоньо Василев", който се проведе в памет на големия български футболист. Надпреварата се състоя на футболните игрища на Спортен комплекс „Плиска", а участие взеха отборите на ЦСКА, Лудогорец, Ботев-Нови пазар, Светкавица-Търговище, Шумен 2007 и Атлетик-Шумен.

Организатори на турнира бяха синът на футболната легенда - Захари Димитров и шуменския фенклуб на ЦСКА - Shumen group.

Турнирът бе официално открит от кмета на Шумен Любомир Христов, който поздрави младите футболисти и им пожела успех.

Начало на първия мач дадоха най-малките внуци на Цоньо Василев Даниел и Галин Димитрови. Вторият двубой пък започна с първа топка, отиграна от другия внук на покойния футболист Симеон Димитров, който също тренира футбол.

източник: Красимир Кънчев

Отборите бяха разделени в две групи, от по три състава. Първа група противопостави тимовете на Атлетик, Ботев и ЦСКА, а втора тези на Шумен 2007, Светкавица и Лудогорец.

Финалисти на турнира станаха победителите от групите, съответно ЦСКА и Лудогорец, които спечелиха и двата си мача в предварителната фаза. В спор за 5 и 6 място един срещу друг играха Светкавица и Ботев, като момчетата от Търговище победиха с 6:3. Двама шуменски тима играха в малкия финал, за 3 и 4 позиция, Атлетик спечели третото място след победа с 5:0. Във финалния мач тимът на ЦСКА, воден от Атанас Борнoсузов победи разградчани с 8:2.

Индивидуални отличия имаше за следните състезатели: "Най-полезен играч" - Айян Серкан от Шумен 2007, "Най-добър вратар" - Живко Димитров от Ботев, "Най-добър защитник" Йордан Стефанов от Светкавица, "Най-добър халф" - Никола Асенов от Лудогорец, голмайстор на турнира стана Йоан Борносузов от ЦСКА.

Специален приз за "Най-атрактивен играч" получи вратарят на Атлетик Никола Станчев, той бе награден с чифт вратарски ръкавици, подарени от стража на Нотингам Форест - Димитър Евтимов, който е шуменец.

източник: Красимир Кънчев