ЦСКА постигна втори убедителен успех за деня, след като победи с 9:0 Миньор Бобов дол. Това бе и втората среща за „червените” под ръководството на румънския специалист Йоан Андоне.

Първи минути с екипа на „армейците” записаха Борис Галчев и Алваро Нобле. Уругваецът с италиански паспорт влезе като резерва през второто полувреме като се разписа на два пъти. Второто попадение бе изключително куриозно – с глава извън наказателното поле.

За „червените” точни бяха – Йордан Тодоров (39’), Спас Делев (45’, 55’), Викторс Морозс (57, 60’), Йордан Минев (63’), Алваро Нобле (75’, 78) и Руи Мигел (77’).

Головата сметка за ЦСКА откри Тодоров в 39-та минута. Капитанът на домакините залъга защитник на Миньор и с левия крак прати топката в долния ляв ъгъл на стража на Миньор Манов за 1:0. До края на полувреме „армейците” удвоиха преднината си. В 45-та минута след меле в наказателното поле на Миньор, топката попадна в Делев, който разстреля Манов за 2:0.

В 55-та минута отново Делев реализира за 3:0. Минев центрира в наказателното поле, където нисичкият нападател скочи перфектно и направи резултата класически. Само две минути по-късно – в 57-та – Морозс вкара поредния гол във вратата на Манов. Перфектно двойно подаване между Морозс и Иван Стоянов, завърши с пас на Стоянов към латвиеца, който с петичка отбеляза четвъртия гол за ЦСКА.

Морозс се разписа отново в 60-та минута. Иван Стоянов центрира от фаул, латвиецът с глава вкара за 5:0. Головият дъжд продължи и в 63-та минута– пряк свободен удар, от 20-ина метра фронтално срещу вратата, Йордан Минев с десния крак не даде никакъв шанс на Манов – 6:0 за „армейците”.

В разстояние на три минути паднаха нови три гола. В 75-та минута Иван Стоянов центрира ниско по тревата от корнер, в създалото се меле Алваро Нобле подложи крак и бутна топката в мрежата за 7:0. Само две минути по-късно – в 77-та – Галчев проби хубаво, пусна наляво към Костадин Стоянов, бившият играч на Сливен центрира прострелно и Мигел засече за 8:0.

В 78-та падна и най-интересното попадение в срещата. Галчев центрира от фаул, Манов боксира, топката бе посрещната с глава извън наказателното поле от Нобле, който мигновено стреля и вкара в долния ляв ъгъл за 9:0. При този резултат завърши приятелския двубой.

По-рано през деня, ЦСКА победи с 6:0 Сливнишки герой.