Славия изпусна да победи Лудогорец в среща от 14-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години и двата тима се прибраха в съблекалните при 0:0. Лудогорци остават без загуба, като имат 11 победи и 3 равенства, което ги оставя на върха в класирането с 36 точки.

Славия е 5-а с 24. Но белите могат да съжаляват, тъй като игрово бяха по-интересния отбор. Тимът на Лудогорец изненада неприятно със слабия футбол, липса на креативност в средата на терена, а за цял мач те не отправиха нито един реален изстрел към вратата на Мартин Цветанов.

Славистите могат да съжаляват за изстрел на Димитър Стоянов в гредата преди почивката, както и опасно изпълнение на Димитър Ненчов, при което вратарят Дамян Дамянов внимаваше и спаси вратата на гостите от попадение. В края на мача Славия отново упражни натиск с идея да търси победата и се размина с нея след слаб удар от 5 метра с глава на Димитър Стоянов и пропуск на направилия силен мач Пиер Пиеров. За Лудогорец единствената що-годе ситуация беше също в края, когато Димитър Митков не успя да уцели с глава центриране от ляво.

В първа среща от 14-ия кръг на Елитната ни футболна група до 17 г юношите младша възраст на Черно море надиграха връстниците си от Левски Раковски с 2:1. Домакините влязоха по добре в мача и в 31-ата мин Дани Димов си направи най-хубавия подарък за рожденния ден, като откри резултата. В 58-ата влезлия като резерва Александър Цариградски изпрати за втори път топката в мрежата на сините. Варненци пропуснаха още няколко положения , а малко преди гостите върнаха едно попадение след добавка при изпълнение на пряк свободен удар.
В последния си мач за годината Черно море , който ще зимува в призовата тройка на класирането- в момента на 3-а позиция с 33 точки, гостува на лидера Лудогорец на 7 декември.

Дербито между ЦСКА-София и Левски имаше заслужен победител и той е младите червени надежди, които биха 2:0. Борислав Будинов в 55-ата минута и Ради Илиев в 75-ата донесоха успеха на ЦСКА-София. Гостите от Левски не създадоха нито една голова възможност в мача.
Резултати от 14-ия кръг в Елитната юношеска група до 17 години: Славия- Лудогорец 0:0, ЦСКА-София- Левски 2:0, Черно море- Левски-Раковски (София) 2:1, Септември- Спартак (Пловдив) 1:0, Берое- Марек 2:2, Монтана- Локомотив (Пловдив) 1:0; утре са мачовете: Ботев 2002- Ботев (Пловдив), Спартак (Плевен)- Пирин (Благоевград).

Класиране в челото: Лудоголец- 36 точки, Септември (София)- 35, Черно море (Варна)- 33, ЦСКА-София- 29, Славия- 24 и други.