Контрола с Интер ще изиграе ЦСКА по време на лятната си подготовка. Не става дума обаче за шампиона на Европа, а за съименника му от Баку. За поредна година шампионът на Азербайджан ще е на подготовка в България и вече оттам са потърсили връзка с „червените” за евентуална проверка с ЦСКА. Интер, чиито президент е българин – Георги Николов, ще потърси силни отбори за проверки, тъй като ще участва в квалификациите за Шампионската лига, като основната част от подготовката ще бъде в Правец.

Има огромна вероятност ЦСКА да приеме предложението за спаринг, който да се проведе точно преди заминаването на отбора за подготвителния лагер в чужбина на 26 или 27 юни. В отбора на Интер Баку пък играе и Петър Златинов, който от началото на сезона има 6 гола.

Както е известно „червените” се събират за първа тренировка на 14 юни. 2-3 дни по-късно отборът ще се качи на Боровец, където ще изкара 1 седмица. За 24 и 25 юни са планувани прегледите на футболистите. На 1 юли отборът трябва да замине на подготовка в чужбина, като за момента най-вероятно изглежда той да се проведе в Германия.

Очаква се до ден-два окончателно да бъде обявена пълната програма на ЦСКА с всички контролни срещи, които „червените” ще изиграят.