ЦСКА постигна класическа победа с 3:0 над столичния Национал в мач от първия ден на квалификационния турнир за Шампионската купа за деца в Правец под надслов "Играем против расизма".

Головете за "армейците" отбелязаха Сотиков и Стойчев, който се разписа на два пъти.

Децата на Левски откриха сметката си в надпреварата с равенство 0:0 срещу представителите на румънския гранд Стяуа Букурещ, а в третата среща от програмата в петък бодрата смяна на молдовския Дачия също записа убедителен успех, след като надви ЦСКА с 3:0 след попадения на Доска и Фрятя, разписал се на два пъти във вратата на "червените".

Днес турнирът продължава с двубоите в Правец по програма: Стяуа – Национал от 11,00 часа, вечното дерби между Левски и ЦСКА от 12,00 часа и Стяуа – Дачия от 15,00 часа.

Благородната инициатива бе открита от посланика на Шампионската купа "Играем против расизма" в Правец Емил Костадинов. Преди него същата чест имаха Христо Стоичков и Димитър Бербатов на турнирите в София и Благоевград.

Детската Шампионска лига, която се организира съвместно между нефтена компания "Лукойл", европейската асоциация FARE "Футбол против расизма" и руската дирекция за спортни програми и проекти, е за трети път у нас. В неделя в 12,30 часа надпреварата ще бъде официално закрита от президента на БФС и бивш капитан на мъжкия национален отбор на България, записал рекордното четвърто място в света на Мондиал`94 Борислав Михайлов. /БГНЕС