Черноморец 1919 (Бургас) започна подготовка с 23-а футболисти, като има още двама нови, а и са добавени две контроли в календара за лятна подготовка, обяви старши треньорът на "акулите" Радостин Кишишев пред БТА.

Така проверките стават 7, колкото искаше треньорът от самото начало. Новите попълнения пък стават шестима. С отбора тренират и четири момчета от юношите (старша възраст), както и трима на проби. Последният напускащ е халфът Христо Лемперов, който вече премина в ОФК Поморие.

Последните две нови попълнения, които вече се включиха и в подготовката на отбора, са нападателят Трайо Грозев, който идва от Созопол, както и Любомир Божинов от Нефтохимик. Останалите четирима бяха известни и преди това: вратарят Мартин Теменлиев, защитниците Венцислав Славов и Нуретин Пюскюлю и халфът Стойко Иванов.

Пълният календар на контролите изглежда така: на 6-и юли с Поморие, на 10-и юли с Несебър, на 14-и юли с Лудогорец-2, на 17-и с Карнобат, три дни по-късно има проверка с Миньор (Раднево). Последните два мача са на 24-и и 27-и юли срещу Розова долина (Казанлък) и Загорец (Нова Загора). Първенството на Югоизточната Трета лига тази година ще се проведе с 19 отбора и започва на 3-и август.

"Очаквам много по-добър сезон за нашия отбор от предишния. Все пак през миналата година се адаптирахме на това ниво, след като тимът влезе след три години в регионалните групи. Относно селекцията, искам да подчертая, че както казва клишето: тя е отворен процес и в нашия отбор винаги има място за добри футболисти, каза още Радостин Кишишев.

"Групата през новия сезон ще бъде с 19 отбора, което означава повече мачове. Само се надявам, че всички отбори ще бъдат конкурентни, ще станат здрави мачове и няма да има отказали се. Защото така се получи миналата година, че последните ни два домакински мача не се състояха заради неявили се противници. И това е лошо за нашите фенове, допълни Радостин Кишишев.

Той добави, че паралелно с подготовката на първия отбор върви и организацията около честването на 100-годишнината на клуба. Участниците в юбилейния мач ще бъдат обявени седмица или малко преди това, а самата среща за момента е планирана на 4-и август, каза още бившият футболист на Чарлтън, Брайтън и Лестър.