Черноморец (Бургас), който през миналата година завърши на 4-о място в Югоизточната Трета лига, започва лятна подготовка на 26 юни от 18:00 часа на стадион "Черноморец". За момента са осигурени пет контроли, а се търсят противници за още две свободни дати, каза пред БТА старши треньорът Радостин Кишишев.

Първата проверка е на 6 юли срещу Поморие, а седмица по-късно (на 14-и) има насрочен мач с Лудогорец-2. На 20 юли е контролата с Карнобат, на 23-и е тази с Розова долина (Казанлък). На 27 юли има мач със Загорец (Нова Загора). Началните часове и терените за мачовете ще се оповестят по-късно в зависимост от времето.

"Имаме още две свободни дати в календара, за които търсим противници. Най-вероятно тези дни ще потвърдим и контрола с Ботев (Гълъбово)", каза още Кишишев.

По отношение на селекцията за момента са привлечени четири нови попълнения, а напусналите са 5. Тръгват си вратарят Петко Пацов, халфовете Даниел Стаматов и Даниел Бенчев, както и нападателите Васил Калоянов и Петър Колев. Колев беше с решителен принос за връщането на отбора в Трета лига, но трудно съчетава тренировките с работа на друго място.

Новите попълнения са вратарят Мартин Теменлиев от Поморие, защитниците Нуретин Пюскюлю от Несебър и Венцислав Славов от Лудогорец-2. В отбора се завръща и опитният халф Стойко Иванов. Иванов е юноша на Черноморец и игра при "акулите" до 2015 година, след което кариерата му продължи в Септември (Симитли), Пирин (Гоце Делчев), Царско село и Нефтохимик.

Двама от състава от тази пролет ще започнат подготовка, но ще трябва да се докажат за място в отбора по различни причини. Това са Радостин Неделчев, който получи тежка контузия на глезена още в първата януарска контрола, и Енчо Лемперов, който все още търси оптималната си форма.

"Водим преговори с още двама футболисти, чиито имена на този етап няма да обявяваме. Целите пред отбора ще бъдат представени на специална пресконференция преди началото на първенството", добави Кишишев.

В следващите дни ще бъдат оповестени и още събития по случай 100-годишнината на най-старото бургаско спортно дружество, честванията на която вървят през цялата 2019 година, добави бившият национал./БТА