Черноморец Балчик започна с победа участието си във второто издание на турнира "Балчик къп". Домакините на турнира победиха Септември Тервел с 2:0.

През първата част домакините бяха по-активният отбор и създадоха няколко положения, но не успяха да реализират гол. В 9-ата минута Севдалин Стайков стреля с глава, но вратарят на Септември успя да улови топката. Две минути по-късно Беадир Беадиров стреля опасно, но топката излезе в аут. 

В 33-ата минута Васил Тачев стреля от 7-8 метра, но вратарят на гостите улови топката. Най-чистото положение за Септември бе в 34-ата минута, когато Марин Петров бе изведен в добра позиция, но бе пресрещнат от вратаря на Черноморец, топката бе отклонена встрани и Петров се опита да вкара от малък ъгъл, но топката се отби в напречната греда.

Домакините откриха резултата в 57-ата минута чрез Васил Тачев, който се разписа от непосредствена близост. В 74-ата минута Валентин Веселинов изпълни много опасно корнер, топката летеше директно към вратата на гостите, но вратарят успя да я избие. 

В 79-ата минута Ивайло Лазаров открадна топката от играч на гостите, напредна и подаде към Васил Тачев, който на празна врата вкара за 2:0.

След изиграването на първите две срещи от група Б на турнира Локомотив Горна Оряховица и Черноморец имат по 3 точки, докато Ботев Враца и Септември са без спечелена точка.

Утре е почивен ден за участниците в турнира. Следващите срещи са от група А и са във вторник от 14:00 часа. На терените в курорта "Албена" ще играят Дунав Русе срещу Интер Плачидол и Черно море - Балкан Ботевград./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS