Цариброд прие футболен турнир на фенклубовете

Участниците в турнира източник: Бистра Ардаудова

Участниците в турнира източник: Бистра Ардаудова

През изминалия уикенд град Цариброд беше домакин на първия по рода си зимен турнир на организирани фен клубове на чуждестранни отбори. Участваха родните привърженици на Арсенал, Нюкасъл, Съндърланд, Реал Мадрид и специалните гости от Арсенал Унгария. 

Събитието премина в духа на честната игра, като накрая заслужени шампиони станаха момчетата от Реал Мадрид. 

"Получи се страхотен празник на футболната игра", сподели Методи Ангелов, председател на фен клуба на Нюкасъл България и основен организатор на събитето.

"Искам специално да благодаря за перфектната подкрепа от страна на БАМФ  в лицето на Пламен Божидаров, който следеше всичко да върви по план. Единствено краткото време за подготовка попречи на повече отбори, играещи в Лигата на фен клубовете, да се включат в турнира. Но мисля, че поставихме едно чудесно начало на една ежегодна традиция", добави той.

"За нас от Българска федерация по мини футбол беше истинско удоволствие да администрираме този турнир, който премина в изключително спортсменски дух и накрая най-добрия отбор, този на Реал Мадрид, стана шампион. Благодаря на съдията Йордан Александров, който реферира всички двубои, и се справи великолепно, а и беше улеснен от приятелското отношение, което цареше на терена“ – коментира и самият Пламен Божидаров. 

"Цариброд е чудесно място за тези събития, с прекрасната си зала и страхотни ресторанти. Искам специално да благодаря на момчетата от Арсенал Унгария, които дадоха страхотен пример и се надяваме догодина на турнира да се включат отбори от поне 5 държави. 

Турнирът ще се запомни и с факта, че момчетата от Арсенал България за първи път след мача с Лудогорец в София, показаха огромното си знаме, посветено на 20-годишнината от назначаването на Арсен Венгер начело на клуба, подписано от всички футболисти на отбора, спечилил купата на FA през 2017-та година.

Крайното класиране и призьорите:
1. Реал Мадрид България
2. Съндърланд България
3. Нюкасъл България
4. Арсенал България
5. Арсенал Унгария

Най-добър вратар - Радослав Антонов - Арсенал България 
Голмайстор – Борислав Стоянов – Реал Мадрид България
MVP – Радослав Караасенов
Купа „Трето Полувреме“- Нюкасъл България

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
футбол

Други