През изминалия уикенд град Цариброд беше домакин на първия по рода си зимен турнир на организирани фен клубове на чуждестранни отбори. Участваха родните привърженици на Арсенал, Нюкасъл, Съндърланд, Реал Мадрид и специалните гости от Арсенал Унгария. 

Събитието премина в духа на честната игра, като накрая заслужени шампиони станаха момчетата от Реал Мадрид. 

"Получи се страхотен празник на футболната игра", сподели Методи Ангелов, председател на фен клуба на Нюкасъл България и основен организатор на събитето.

"Искам специално да благодаря за перфектната подкрепа от страна на БАМФ  в лицето на Пламен Божидаров, който следеше всичко да върви по план. Единствено краткото време за подготовка попречи на повече отбори, играещи в Лигата на фен клубовете, да се включат в турнира. Но мисля, че поставихме едно чудесно начало на една ежегодна традиция", добави той.

"За нас от Българска федерация по мини футбол беше истинско удоволствие да администрираме този турнир, който премина в изключително спортсменски дух и накрая най-добрия отбор, този на Реал Мадрид, стана шампион. Благодаря на съдията Йордан Александров, който реферира всички двубои, и се справи великолепно, а и беше улеснен от приятелското отношение, което цареше на терена“ – коментира и самият Пламен Божидаров. 

"Цариброд е чудесно място за тези събития, с прекрасната си зала и страхотни ресторанти. Искам специално да благодаря на момчетата от Арсенал Унгария, които дадоха страхотен пример и се надяваме догодина на турнира да се включат отбори от поне 5 държави. 

Турнирът ще се запомни и с факта, че момчетата от Арсенал България за първи път след мача с Лудогорец в София, показаха огромното си знаме, посветено на 20-годишнината от назначаването на Арсен Венгер начело на клуба, подписано от всички футболисти на отбора, спечилил купата на FA през 2017-та година.

Крайното класиране и призьорите:
1. Реал Мадрид България
2. Съндърланд България
3. Нюкасъл България
4. Арсенал България
5. Арсенал Унгария

Най-добър вратар - Радослав Антонов - Арсенал България 
Голмайстор – Борислав Стоянов – Реал Мадрид България
MVP – Радослав Караасенов
Купа „Трето Полувреме“- Нюкасъл България