Въпреки колебливото представяне на отбора от северен Лондон, повече от 30 нови фенове на Арсенал се присъединиха към най-големия официален фен клуб на чуждестранен отбор в България (ASCB). Това е равносметката от проведената кампания през месец декември 2017 г.

Фен клубът на Арсенал в България за втора поредна година даде възможност на всички желаещи да станат част от организацията още през декември, вместо да чакат края на сезона в Англия. 

В тази кампания най-активни бяха привържениците от клон Шумен, откъдето към ASCB се присъединиха 17 нови фенове на Арсенал. Затова и Шумен единодушно бе избран за домакин на традиционна зимна фен среща, която ще състои на връх националния празник 3 март тази година.

Благодарение на усърдната работа  и активното участие в различни инициативи през последната година, ASCB е горд носител на ‘SupportersClubPlus’ и е една от едва трите фенски организации, заедно с норвежките артилеристи и Арсенал Америка, който запазва този статус за втора поредна година. 

Той дава право на предоставяне на по-голям брой билети за мачове в сравнение с останалите фен клубове, право на групово посещение на мач на "Емирaтс", на който родните привърженици ще могат да поздравят играчите преди мача, да си направят снимка за спомен с някой от футболистите и да получат отстъпка във фен магазина.

Всички регистрирани в организацията привърженици ще имат възможност да кандидатстват за специалното групово посещение на българските фенове на домакинския мач на Арсенал срещу Стоук Сити в края на месец март, както и индивидуално за всички домакински срещи от английското първенство и предстоящите мачове от елиминационната фаза на Лига Европа.