Изминалият футболен уикенд в София премина под ритъма и в цветовете на хърватския гранд Динамо Загреб. Поводът беше първата по рода си в България футболна клиника за идентифициране на млади футболни таланти Динамо Загреб организирана съвместно от Динамо Варна и Sofia Football Lab. Събитието премина успешно и на високо ниво с участието на 55 деца и юноши от цяла България, които показа страст и любов към играта, както и сериозен потенциал и качества.

Специален гост за футболната клиника беше един от водещите треньори в школата на Динамо Загреб Марко Циндрич, който остана изключително доволен от организацията, съвместната си работа с българските треньори и показаното на терена от младите футболисти. Циндрич е играл четири години в юношеските формации на Динамо рамо до рамо с носителя на „Златната топка“ Лука Модрич, в момента води набор 2010 в школата на хърватския гигант и е наясно с тънкостите при изграждането на бъдещите златни футболни генерации.

Целият тренировъчен процес по време на футболната клиника беше програмиран по методологията на Динамо Загреб, изготвен ексклузивно за събитието от Марко Циндрич и приложен успешно с българските деца и юноши. Хърватският специалист отличи и няколко млади футболисти, които ще преминат пробен период в школата на Динамо Загреб. Имената им ще бъдат оповестени официално в идните дни в социалните мрежи на организаторите.

Динамо Загреб продължава усилената си съвместна работа с българските си партньори с цел подготвянето и провеждането на следващите събития в България. Скоро ще бъдат обявени датите и локациите на футболния камп Динамо Загреб в социалните мрежи на българските им партньори.