Българската футболна академия Kent Football Academy, която е базирана на Острова получи престижна покана за участие в турнир, който е организиран от елитния Уест Хем. „Чуковете“ провеждат традиционно надпреварата, а най-добрите деца получават покана, за да тренират в академията на клуба.

Родната академия предлага тренировки четири пъти в седмицата на българчета, чиито родители живеят във Великобритания. Заниманията се провеждат в Мейдстоун, а условията са повече от добри.

Kent Football Academy

източник: Kent Football Academy

На въпросния турнири, който ще се проведе на 8 декември са поканени школи с добра репутация, които захранват професионалните отбори с подрастващи състезатели. Надпреварата ще се проведе на тренировъчната база на Уест Хем, която се ползва от отбора на „чуковете“ до 23 години.

„Нашата академия приема това предизвикателство, за да покажем, че българските деца са талантливи и имат нужните качества. Като доказателство за това мога да издам информация, която едва ли е известна в България. В школата на Уест Хем играят две момчета, които са близнаци. Имаме едно момче в Чарлтън и две българчета, които са част от академията на Арсенал“, коментира пред Дарик радио Красимир Корсачки, който е директор на Kent Football Academy.