Отборът на България завърши на второ място в крайното класиране на предварителна група А на петнадесетото световно първенство по футбол за бездомни хора в Осло, Норвегия. 

Националите записаха четири победи и една загуба в петте си двубоя от шампионата до момента, след като днес последователно надиграха съставите на Зимбабве и Словения. 

В предишните два дни от турнира българите спечелиха срещу Гренада и Израел и паднаха от лидера в групата Индонезия. 

Второто място изпраща тимът на България в по-силния поток на световното първенство, в който ще се разпределят местата от 1 до 24. Предстои сформирането на нови групи с по шест отбора, в които отново всеки играе срещу всеки. 

Първите два отбора в крайното класиране ще участват в разпределението на местата от 1 до 8 на Мондиала, третият и четвъртият ще играят за местата от 9 до 16, а а петият и шестият – от 17 до 24. 

Съперниците на България във втората групова фаза ще станат ясни късно тази вечер след изиграване на всички мачове за деня, но има голяма вероятност сред тях да бъдат съставите на Чили, Русия и домакините от Норвегия.

В първия си мач днес българските национали се изправиха срещу прекия си конкурент за второто място в група А Зимбабве и бързо успяха да поведат с 3 гола след два точни удара във вратата на Севдалин Тичалиев от Сливен и един на Петър Асенов от столичния квартал „Факултета”. Африканците успяха да върнат едно попадение, но след това Тичалиев и Асенов успяха да оформят своите хеттрикове. Двубоят завърши при резултат 8:4 за България, като точни от националите бяха още капитанът Сами Дуков и Крум Маринов.

Втората среща на българите беше срещу аутсайдера в групата Словения. Националният селекционер Кирил Кюлев замени в този мач титулярния вратар Траян Кирилов от столичния квартал „Филиповци” и на негово място пусна в игра полевия играч Алекс Кочев от Сливен. Въпреки изненадващия ход на треньора, крайният резултат в мача беше 12:4 за България. Точни от националите бяха Димитър Любенов (5 гола), Димо Стефанов (4 гола) и Крум Маринов (3 гола).