Националният отбор на България започна с победа над Гренада участието си на тазгодишното световно първенство по футбол за бездомни хора в норвежката столица Осло. Късно във вторник българите надиграха представителите на карибската държава с резултат 6:3. Първото полувреме завърши 3:0 за националите, а при 5:1 във втората част съперникът им успя да реализира две попадения и да намали аванса им до два гола.

Първи в мача вкара Крум Маринов от столичния квартал „Факултета”. Впоследствие три гола отбеляза съкварталникът му Петър Асенов, а два реализира и капитанът Сами Дуков от Стара Загора.

България е в група А на Мондиала, в която са още отборите на Индонезия, Зимбабве, Израел и Словения. В първите си мачове от група А на турнира Индонезия надигра Зимбабве с 9:2, а Израел спечели с 4:1 срещу Словения, пишат още от Пресслужбата на българския тим.

По програма българският тим трябва да играе днес от 12:40 часа българско време срещу Индонезия, а 4 часа по-късно и срещу Израел. Двубоят с индонезийците ще се играе на игрище номер 1, от което има постоянно предаване на живо в Youtube канала на Homeless World Cup. Срещите със Зимбабве и Словения са насрочени за четвъртък.

Световното първенство по футбол за бездомни хора беше открито от принцесата на Норвегия Мете-Мари, министърът на труда и социалната политика на скандинавската държава Аникен Хаугли и кметът на Осло Мариане Борген.