България стартира с успех участието си на Европейското първенство по минифутбол в Киев, Украйна. В първия си мач от Група "С" националният ни отбор се наложи с 3:2 над тима на Република Ирландия.

Двубоят на "Хидропарк Арена", който се проведе пред погледите на зрители от българската общност в Украйна, започна силно за нашите играчи. България дръпна с 3:0 след попадения на Димитър Александров - Меси, Веселин Филипов и Добрин Михайлов - Добата. 

Ирландците успяха да върнат две попадения в последните минути на двубоя, но нямаха сили за повече и трите точки останаха за България.

В другия двубой от група C днес, Албания загуби от Босна и Херцеговина с 2:4, въпреки, че в края на първото полувреме водеше с 2:1. Така драконите със шест точки повеждат еднолично в класирането след втория кръг, следвани от "трикольорите" и Казахстан с по три.

Следващата среща на националите ни е утре от 18:00 ч. срещу Босна и Херцеговина, а преди нас в 16:00 ч. играят тимовете на европейския шампион от 2016-а година Казахстан и Република Ирландия. Албания почива в третия кръг.

Ето и програмата на мачовете на националния отбор: 14.08.(вторник) 18:00 ч. България - Босна и Херцеговина; 15.08.(сряда) 17:00 ч. България - Казахстан; 16.08.(четвъртък) 16:00 ч. България - Албания.