Националният отбор по мини футбол на България отлетя днес в 12:00 часа в посока Киев (Украйна), където ще вземе участие в EMF Euro 2018. 

На терминал 1 на летище София "трикольорите" бяха изпратени от малките футболисти на ФК Олимпия (София), което зареди с положителни емоции и усмивки футболистите ни. 

След двучасов полет, отборът ни се настани в хотел Рус, намиращ се в сърцето на украинската столица, непосредствено до българското посолство в Украйна. 

Базата на националите се оказа на гърба на олимпийския стадион в Киев, където на 26 май Реал (Мадрид) вдигна 13-та си титла от Шампионска лига, побеждавайки Ливърпул (Англия) с 3:1. Този факт бе приет приповдигнато от трикольорите, които се надяват това да е знак на съдбата и България да се върне с титлата от еврошампионата.

В 18:00 часа се проведе първата тренировка на националите на терена, на който от утре започват мачовете от EMF Euro 2018. Треньорския тандем Николай Михов и Дани Несторов проведоха тонизираща тренировка, в която целеше отборът да привикне с терена. Българите направиха няколко тактически занимания, след което и двустранна игра. 

България пропуска първия ден от надпреварата, след като по жребий почива първия кръг от група С. Съперниците ни стартират в 14:00 часа с мача Албания - Казахстан и в 15:00 часа Ирландия - Босна и Херцеговина. 

Така "трикольорите" ще имат възможност да разузнаят съперниците ни и да могат да се подготвят за битките с тях. Тези два мача, както и всички от EMF Euro 2018 може да наблюдавате в YouTube канала на EMF - https://www.youtube.com/channel/EMF.