Българският национален отбор по стрийт футбол се класира за полуфиналите на Eвропейското първенство в този атрактивен спорт, което в момента се провежда в Германия.

Националите завършиха на второ място в предварителна група А на турнира, след като победиха последователно съставите на Швеция (6:2) и Турция (4:0), а в третия си мач загубиха с 1:2 от финландците.

В днешния полуфинал съперник на българския отбор, който е селектиран и подготвен от „Спортс Мениджмънт България“, ще бъде тимът на Словакия, който завърши на първо място в предварителна група В. Четвъртият състав, който продължава в следващата фаза, е този на Унгария. Ако спечелят първия си мач от директните елиминации, почти сигурно българите ще се изправят във финала отново срещу силния тим на Финландия, за който играят трима етиопци.

Тази година всяка страна е представена в турнира от смесен състав, като на терена е задължително да има поне един представител от двата пола. Всеки от отборите има по четири играчи, като трима от тях излизат на игрището. Българският тим се състои от Михаела Първанова, Цветан Янков, Петър Иванов и Имрам Хан.