Националният отбор на България по плажен футбол победи с 4:3 Дания в мач от предварителна група 1 на Дивизия "Б" на Евролигата по плажен футбол. Това бе първи успех за възпитаниците на Симеон Христов в португалското градче Назаре, след като вчера паднаха с 3:4 от Грузия. 

"Лъвовете" поведоха в резултата в 7-ата мин. Тогава Иван Мартинов овладя топката на десниая фланг и с ювелирен пас намери Филип Филипов, който от чиста позиция вкара за 1:0. Не бе изтекла и минута, когато Филипов вкара второ попадение за нашия тим.

Той бе намерен от капитана Калоян Цветков до лявата греда на датчаните и от един метър се разписа. Още с изпълнението на центъра Дания успя да намали резултата чрез Йоргенсен, но 60 секунди по-късно същият футболист порази собствената си врата и България поведе с 3:1.

През втората третина двата отбора си отбелязаха по един гол. В 20-ата мин. вратарят Станислав Иванов хвърли с ръка към нападателите, Павел Адамов с глава не успя да отклони топката, но тя отиде във Филипов, който с удар отблизо оформи хеттрика си.

В 22-ата мин. Клаусен успя да се разпише за "Червения динамит" с красиво воле отдалеч. В 33-ата мин. Йоргенсен върна интригата, отбелязвайки гол с глава за скандинавците за 3:4, но до края нашите запазиха вратата си суха, с което и трите точки.

В другия мач от групата ни днес Грузия записа втората си победа, надигравайки Норвегия с 6:3. Припомняме, че вчера националите на бившата съветска република биха с 4:3 и нашия тим, а "викингите" се справиха с "Червения динамит" с 4:1. Така утре в 15,05 ч. България и Норвегия в пряк сблъсък имат шанса да определят втория в класирането.