Националният отбор на България по плажен футбол започна със загуба участието си в тазгодишното издание на ЕВРОлигата. Възпитаниците на Симеон Христов отстъпиха на Грузия с 3:4 в Назаре, Португалия първия си двубой от първа предварителна група.

Тимът на бившата съветска република поведе в 4-ата мин., когато при контраатака Паргалава преодоля двама наши играчи и стреля, топката се удари в напречната греда и попадна на крака на Давитадзе, който я вкара в опразнената врата. България се върна в мача в 8-ата мин. с много красив гол на Калоян Цветков, който се разписа от фаул, изпълнен от своята половина за 1:1. До края на първата част Филип Филипов удари греда за нашия отбор. През втората третина обаче тимът ни допусна два гола, дело на Тодадзе и Коколадзе. Грузия стигна и до четвърто попадение в първите секунди на заключителните 12 минути, а негов автор бе Шамиладзе. "Лъвовете" успяха веднага да намалят чрез Филип Филипов и продължиха да търсят още попадения. Три минути преди края вратарят Добромир Господинов отбеляза третия си гол за националния тим в ЕВРОлигата, с което върна надеждите на съотборниците си - 3:4. До края обаче ново попадение не падна и така България стартира с поражение.

В другата среща от нашата група днес Норвегия победи Дания с 4:1.

Утре (6 юли) тимът ни играе с "Червения динамит" от 13,45 ч. българско време, а в неделя от 15,05 ч. се изправя срещу Норвегия. Срещите ще бъдат излъчени директно в родния ефир - по Max sport 4.

Поради различни причини, "лъвовете" са без някои основни футболисти в Назаре, сред които Мартин Недков, Цено Лозанов, Живко Парашкевов и Костадин Меразчиев.