Утре в София стартира четвъртото Европейско първенство по футбол в зала за  глухи. Отбори от 32 държави пристигнаха в столицата, за да се включат  в шампионата по футзал за хора със слухови увреждания в "Арена Армеец" до 29 ноември.

България ще участва само при мъжете, където схемата е  със 16 отбора, а при жените тимовете са 14 в груповата фаза.  Националният ни тим воден от Борислав Фердинандов е в един поток с  Франция, Италия и Белгия. Съдиите ще бъдат от международната листа на  УЕФА, а техническите делегати от Европейската спортна организация на  глухите.

Откриването на Евро 2014 за глухи е утре от 15:00 часа в "Арена Армеец"  с участието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Веднага  след церемонията е и първият мач и то между България и Франция.

За  "петлите" това е първо участие на подобен форум. Нашите национали са с  амбиция за челно класиране на форума, след като станаха четвърти на  Европейското в Швейцария през 2010 година и отново четвърти на Световното  първенство в Швеция през 2011 година.

Жребият за Евро 2014

източник: Спортна федерация на глухите в България

В мъжката схема групи са:
Група А: България, Италия, Белгия, Франция;
Група Б: Русия, Холандия, Полша, Хърватия;
Група В: Украйна, Дания, Беларус, Унгария;
Група Д: Турция, Швейцария, Израел, Молдова.

В женската схема групите са:
Група А: Дания, Великобритания, Турция, Унгария;
Група Б: Русия, Белгия, Ирландия;
Група В: Полша, Норвегия, Швейцария;
Група Д: Германия, Швеция, Италия, Испания.