Ботев Пловдив очаква решението на БФС за това в кой ешалон на българския футбол ще се състезава през следващата година. Ръководството на „жълто-черните” вече е подало необходимите документи до футболната централа и очаква нейното решение. Това стана ясно по време на отчета, който новият управителен съвет на клуба направи днес.

Другият важен въпрос, по който се очаква развитие, е намирането на инвеститор, който да поеме издръжката на Ботев. Ако такъв не се появи, бюджетът на „канарчетата” ще трябва да събират членовете на управителния съвет.

Председателят на УС на Ботев Марин Бакалов отчете свършената до момента работа. Най-важното според него е че Ботев си е върнал своята автентичност, след като клубът бе преструктуриран от акционерно дружество на сдружение като същото е създадено от през 1990 година. По думите на Бакалов е въпрос на време дружеството, ръководено от Димитър Христолов, да бъде извадено от всички състезания и турнири под егидата на БФС.

Новата структура на Ботев дава шанс на всеки желаещ да се включи в управлението като срещу членски внос той ще участва във вземането на решения.

Възроденият Ботев е изчистен от дълговете на Димитър Христолов като според новото ръководство това е добра предпоставка за намиране на инвеститори.

От името на своите колеги Марин Бакалов благодари за помощта на премиера Бойко Борисов, военният министър Ангелов, община Пловдив и адвоката показал пътя за извършването на пререгистрацията на Ботев. Управата на „жълто-черните” е спокойна за бъдещето, въпреки че все още отборът не разполага с футболисти и спортно-технически щаб

„Смятам, че няма да бъде проблем да намерим футболисти, защото името на нашия клуб е достатъчно, за да привлече вниманието на достатъчно играчи. Мислим по въпроса за треньор, но всяко нещо с времето си”, заяви Бакалов.

Той анонсира и реформа в детско-юношеската школа. Ако клубът остане в ръцете на сдружението, частната школа „Ботев 2002” ще се влее в Ботев и ще играе от името на клуба.