Ботев Ихтиман победи трудно гостите от Левски Чепинци с 3:2 в двубой от 5-ия кръг на Югозападната Трета лига. След този успех момчетата на Валери Свиленов се изкачиха на 3-а позиция в класирането с актив от 11 точки, като все още не познават вкуса на загубата.

Ботев тръгна уверено срещу последния в таблицата за класиране и в 30-ата минута Влади Бахъров откри резултата, като двата тима се оттеглиха на почивка при този резултат.

В 60-ата минута на срещата Владимир Каптиев удвои преднината на тима на домакините, но Левски се върна бързо в мача с попадение няколко минути по-късно. В 70-ата минута гостите от Чепинци възстановиха равенството с гол от дузпа. В края на срещата Ботев стигна до победата с попадение на Катранков.

Левски остана на последната позиция без точка.

След двубоя наставникът на домакините Валери Свиленов поздрави играчите си за показания характер и извоювания успех в последните минути на мача.

В друг двубой от този кръг Гранит Владая записа своята първа победа в първенството, след като надделя над Пирин в Разлог с 2:0 и вече заема 12-ото място в класирането с актив от 5 точки. Пирин Разлог е позиция нагоре със 7 точки.

В следващия кръг Ботев гостува на Кюстендил в дерби, а Левски Чепинци приема Пирин Разлог, докато Гранит е домакин във Владая срещу Сливнишки герой Сливница.