Ботев Ихтиман записа първа победа като гост от старта на сезона в Югозападната Трета лига. В двубой от 13-ия кръг момчетата на Валери Свиленов победиха далеч от дома Марек в Дупница. Победното попадение вкара Радой Божилов в 80-ата минута на срещата. В края на двубоя Бориславов от Ботев беше изгонен за втори жълт картон.

През първата част срещата беше равностойна, а в средата на полувремето Ангел Лачов пропусна да открие резултата, след като излезе очи в очи с вратаря на Марек, но не сполучи.

През втората част при една от ситуациите пред вратата на Ботев домакините поискаха гол, смятайки че кълбото е преминало голлинията, но съдийската бригада не зачете попадение.

В 75-ата минута Георги Георгиев - Гайдата от Ботев нацели гредата, а пет минути по-късно Радой Божилов нанесе точния удар, който донесе успеха на Ботев. В края на двубоя Бориславов беше изгонен за втори жълт картон.

Така Ботев диша по-спокойно като заема 13-ото място с актив от 13 точки, Марек е на 16-ото място с 11. В следващия кръг Ботев приема в регионално дерби Рилски спортист Самоков, а Марек гостува на Чавдар Етрополе.