Със страхотен успех премина футболният турнир за дами любителки, организиран от фен клуба на Арсенал в България (ASCB) в подкрепа на сдружението „Деца с онкохематологични заболявания” ,под мотото "детската усмивка е над всичко". 

„Турнирът се превърна в истински празник за децата и родителите им, които се включиха активно във футболните срещи и на трибуните. Дамите надминаха и най-смелите ни очаквания с проявеното желание, спортен дух и футболни умения, които демонстрираха. Важното е, че всички останаха доволни и успяхме да постигнем целта си -  все повече хора да се запознаят с всики предизвикателства, които стоят пред дечицата, засегнати от коварната болест и техните семейства. Нашата организация ще продължи подкрепата си на достойната кауза на сдружението и в бъдеще. Най-голямото постижение на турнира не беше немалката сума, която успяхме да съберем, а прекрасната енергия, която ще топли сърцата на всички участнички и организатори до следващия турнир”, заяви Георги Стоянов, председател на ASCB.

Футболният турнир се проведе на спортен комплекс „Грийнспорт”, откъдето предоставиха безвъзмездно игрищата си в подкрепа на каузата. От БФС също подкрепиха инициативата, като осигуриха футболни съдии и специална демонстрация на футболни умения от момичета от националния ни отбор по футбол. 

В инициативата участваха пет отбора, като преди финалната среща всички присъстващи участваха в благотворителен търг за артикули, ръчно изработени от децата. Водещ на търга беше телевизионният водещ и актьор Павел Владимиров, благодарение на когото събраните средства надхвърлиха и най-смелите очаквания на организаторите. 

„Благотворителният футболен турнир за дами беше изключително емоционално преживяване за всички участващи. Открих и символика в мероприятието.  По време на тежкото и продължително лечение, именно майката е в симбиоза с детето - съпреживява всяка болка и с майчина грижа и ласка отнема натрупаното емоционално и физическо напрежение. Турнирът събра майки, момичета и малки момиченца, които спортменски показаха съпричастност към борбата на десетки български семейства. Нашето сдружение намери много нови приятели. Средствата, набрани от благотворителния търг, ще бъдат използвани за дофинансиране на летен лагер за деца с онкохематологични заболявания до 10 год. Трогнати сме от сърдечността и позитивизма на организаторите и благодарим за подкрепата”, сподели след мероприятието Симона Караиванова от Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания”.

„Благодарим на всички, които присъстваха на благотворителния турнир, на всички участници в отборите на фен клуба на Арсенал, на отборите от доброволци, организирани от Мадлен Владимирова, на приятелите ни от Хибрид Буукс, които осигуриха за търга две копия от най-хитовите си издания- биографиите на Джордж Лукас и тази на Паро Никодимов (последната-подписана от автора) Специални благодарности на момичетата от „Бар Безкрай”, които също се включиха в инициативата и придадоха невероятен колорит на събитието. Надяваме се този турнир да се превърне в традиция и всяка година да привличаме все повече участници”, допълни председателят на официалния фен клуб на Арсенал в България.