Под мотото "Детската усмивка е над всичко" тази събота от 10:00 сутринта ще се състои първият по рода си любителски благотворителен футболен турнир за дами в подкрепа на Сдружението "Деца с онкохемаонкологични заболявания".

Домакин на събитието ще бъдат игрищата на ПЖИ, а основен организатор на събитието е фен клубът на Арсенал в България (ASCB)

"На първо място искам да благодарим на нашите домакини от Грийнспорт, които отстъпиха безвъзмездно игрищата си за нашия турнир. Срещнахме подкрепа и от БФС, които ще осигурят както съдии за турнира, така и състезателки от националния отбор по футбол, които да направят демонстрация на футболни умения пред участничките, които до една са любителки и смятаме, че подобна демонстрация би им била от полза", коментира Петко Александров, член на УС на фен клуба на Арсенал България.

"Целта на турнира е не само да събере средства за лагерите, които организира сдружението за децата, борещи се с коварната болест, а и да се превърне в един прекрасно футболно преживяне, което да остави топли спомени във всички замесени."

Участие са заявили 5 отбора, дамската формация на ASCB, отборът на сдружението, два доброволчески отбора, организирани от Мадлен Владимирова, както и отборът на дамите от "Бар Безкрай".

Преди финалния мач ще има търг, в който всички участници ще наддават за артикули изработени от децата, a водещ на търга ще бъде актьорът, телевизионен водещ и фен на Ювентус по неволя – Павел Владимиров.

"Надявам се това да бъде начало на един ежегоден турнир, който да привлича все повече участници, тъй като е в подкрепа на една прекрасна кауза, като приятни изненади очакват всички участнички", заяви Георги Стоянов, председател на ASCB.

"Тази събота сутрин най-доброто нещо, което може да направите, е да дойдете на игрищата на ПЖИ и да ни подкрепите, защото детската усмивка е над всичко", добави Стоянов.