Бившият халф на ЦСКА Маркиньос разкри, че предстои да открие мениджърска агенция в България. Така той се надява да помогне на любимия си ЦСКА в откриването на таланти от родната си Бразилия, както и на други клубове у нас.
 
„Започвам един проект, който бях замислил още преди да си тръгна от България. Сега дойдох да го стартирам. Проектът е свързан с футбол, ще отварям мениджърска агенция в България. 
Ще работя не само с ЦСКА, но и с други отбори в страната, за да мога да помогна на себе си и на българския футбол. Имам контакти в Бразилия и следя няколко футболисти. От утре започвам преговори с отборите и който има нужда, аз мога да помогна", заяви бившият футболист пред Канал 3.
 
Маркиньос е вторият чужденец с най-много мачове за ЦСКА след Ибрахима Гай. Бразилецът има 115 мача с "червената" фланелка. От сегашните легионери в тима най-близо до него е Рубен Пинто, който е изиграл 96 срещи за „червените".
 
Маркиньос иска да тръгне по стъпките на Джери Перейра, който бе сред първите бразилци, играли у нас, а след това направи успешна кариера на мениджър и доведе много южноамерикански играчи в България.