Българският футболен съюз организира двудневен семинар посветен на правилата и изискванията за лицензиране на професионалните клубове в националното първенство и турнирите на УЕФА.

На семинара в София,  участие взеха представители на професионалните клубове от А група, които получиха документи за лицензиране и бяха запознати с промените касаещи лицензионната процедура за следващият сезон.

На срещата с изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, юриста Владимир Рангелов, финансовия експерт Илияна Цветкова и отговорника по сигурността към БФС Димитър Христов, бяха разгледани и коментирани правните и административни критерии, сроковете за лицензиране, финансовите изисквания и срокове за подаване на документи. 

Една от основните промени в сравнение с досегашните критерии за лицензиране е изискването за това, всеки клуб да гарантира прилагането на образователна програма на тема "почтеност и интегритет" (като част от кампанията на УЕФА за борба с манипулирането на футболни срещи).

Другото ново изискване е свързано с назначаването на отговорник за връзка с хората в неравностойно положение. От новия сезон, на лицензираните клубове ще бъде провеждан задължителен "финансов мониторинг", като отчетни дати от него са определени 30 юни и 30 септември на календарната година.

По предложение на представителите на Левски беше дискутирана възможността за създаване на дигитална база данни, отнасяща се до документацията на всеки футболен клуб, участник в лицензионната процедура.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS