Българският футболен съюз ще бъде домакин на двудневен медицински семинар на УЕФА, организиран с цел допълнителна квалификация на футболни медици и медицински персонал в професионалния футбол в страната. 

Участие в UEFA FDEP (Football Doctor Education programme) на 20 и 21 ноември (вторник и сряда) в Националната футболна база "Бояна" ще вземат представители на 16 клубни и национални отбори. 

Конференцията ще включва лекции и практически занимания, които ще бъдат водени от шестима изтъкнати български специалисти - д-р Здравко Тарълов д.м. (специалност "Патофизиология" и притежател на УЕФА-сертификат), д-р Бисер Бочев (лекар на мъжкия национален отбор на България, специалност "Ортопедия" и травматология и притежател на УЕФА-сертификат), доц. д-р Иван Груев д.м. (специалност "Кардиология"), доц. д-р Яна Симова д.м. (специалност "Кардиология"), д-р Росен Хлебаров (специалност "Анастезиология и Реанимация") и д-р Пламен Гочев (специалност "Спешна хирургия", специализант). 

Лекционните сесии ще включват изложения на теми "Оценка на контузен играч и спинална травма", "Оценка на колабирал играч и сърдечен арест", "Травма", "Цели и предизвикателства пред Българската футболна медицина", а практическите занятия ще третират казусите "Дихателни пътища", "Внезапна сърдечна смърт", "Травма на главата и травма на гръбначния стълб" и "Травма на корема и гръдния кош; поведение при кървене и шок".

След края на теоритичната и практическа част, участниците ще преминат писмен и практически тест, а успешно преминалите изпита ще получат сертификати на УЕФА. 

Церемонията по награждаването ще се състои на 21 ноември (сряда) от 12:30 ч., а дипломите ще бъдат връчени лично от вицепрезидента на БФС Михаил Касабов.

Семинарът ще завърши с официална пресконференция в 13:00 часа на 21 ноември в Амфитеатралната зала на Националната футболна база "Бояна" с участието на д-р Тарълов, д-р Бочев и д-р Михаил Илиев.