БФС отлага старта само на Северната софийска група, а причината не е евентуалното включване в групата на ЦСКА, а лошото състояние на стадионите на 4 от отборите. Това заяви пред Gong.bg представителят на Зоналния съвет на София-град Николай Добрев.

Той заяви, че не знае нищо за включване на ЦСКА в четвъртото ниво на българския футбол, каквато информация се появи по-рано през деня.

„Наистина се отлага първенството в Софийската група, но само в Северната. Това означава, че то ще започне на 27 септември. Причината е, че все още 4 стадиона на отбори от Северната група не са в добро състояние. Южната група ще започне от този уикенд. Там и без това отборите са повече на брой (15 срещу 12 б.р.), така че ще се изравнят във времето с по-късното започване на Северната група. До мен не е достигала информация за включване на ЦСКА в четвъртото ниво на българския футбол“, коментира Добрев.

Принципно ЦСКА би следвало да играе в Южната софийска група според регионалния принцип, ако изобщо се стигне до включването на „червените“ в тази дивизия. Според информация на NEWS7 обаче ЦСКА ще заеме мястото на Сокол Бенковски, който е участник в Северната група, където е и Локо Сф.