Комисията за ред, сигурност и феърплей към Българския футболен съюз се обърна с официално писмо към феновете на Ботев и Локомотив Пд с молба, привържениците на двата отбора да се въздържат от хулигански и неетични прояви по време на пловдивското дерби този уикенд.

Междувременно стана ясно, че БФС изпрати писмо до главния директор на национална служба полиция - главен комисар Валентин Петров, подписано от Стефан Орманджиев - вицепрезидент на БФС. В писмото БФС настоява пред органите на реда за вземат всикчи необходими мерки, така че традиционното пловдивско дерби да се превърне в празник на Пловдив.

Ето и целия текст на декларацията:

„УВАЖАЕМИ ФЕНОВЕ НА ДВАТА ОТБОРА,

Обръщаме се към Вас с призив за етично поведение по време на футболния мач между двата отбора на 29.09.2007 г. в гр. Пловдив. Немотивираното насилие и хулигански прояви по футболните терени и трибуните с нищо не допринасят за победата на любимия отбор.

Феновете и на двата пловдивски отбора са доказали, че с горещата си подкрепа по време на мач са дванадесетия играч. Само цивилизованата подкрепа създава неповторимата атмосфера на трибуните и която е гаранция за качествен футбол.

УВАЖАЕМИ ФЕНОВЕ,

Нека с цивилизованото си поведение на европейски граждани, по време на футболната среща я направите за образец за подражание . Това още повече ще издигне авторитета на пловдивските отбори, отбори с дълга традиция и успехи на български и международни терени.

НАПРАВЕТЕ 29.09.2007 Г. ПРАЗНИК ЗА ПЛОВДИВСКИЯ ФУТБОЛ.