Беласица стартира зимната си подготовка за пролетния дял от първенството на Югозападна трета лига в понеделник, 8 януари, след обяд на стадиона в село Кърналово.

От досегашните футболисти не се появиха: Мартин Таушанов - преминал в ЦСКА 1948, Любо Танев - в Струмска слава Радомир, Владимир Кабранов - в отбора на Банско, и Александър Митушев - в Германия.

Новите имена са: Живко Димитров - за последно играл в отбор от гръцкото първенство, Слави Калчунков - за последно в Пирин Гоце Делчев, Велик Петков -ДЮШ на Пирин Благоевград, родом от Петрич.

От по-опитните състезатели останаха само вратарят Кирил Георгиев, защитниците Любомир Граминов, Марин Георгиев, Валентин Костов и Смилков, халфовете Симеон Бояджиев, Аспарух Шамкалов и Благой Таушанов. 

Всички останали футболисти, играли през есенния дял на първенството, както и новопристигналите, са предимно на 17-18 годишна възраст. 

С това ръководството на ОФК Беласица подсказва, че ще разчита през пролетния дял от първенството именно на тези млади състезатели, които ще се обиграват и едва през следващото първенство 2018/2019 може да се разчита на нещо по-голяма като цел.

Футболистите бяха изведени на терена от новия старши треньор на мъжкия отбор Данаил Бачков. Той предвижда да натовари наличните футболисти в общо осем контролни срещи, както следва:

На 28 януари - срещу Септември Симитли;
На 3 февруари срещу Струмска слава Радомир, мач от турнира Петричка пролет;
На 5 февруари срещу Кариана Ерден - мач от турнира Петричка пролет;
На 8 февруари срещу отбор от Втора лига - мач от турнира Петричка пролет;
На 10 февруари срещу Беласица Струмица - Р Македония;
На 14 февруари срещу U-19 на Лудогорец Разград.

Търсят се противници за останалите две контролни срещи./БТА