Вратарят на мъжкия отбор на ОФК Беласица Благой Стоянов и на юноши младша възраст Живко Стоянов не са вече част от клуба. 

Всичко това стана след разбора, извършен от старши треньора Иван Златински на мача Германея-Беласица, игран в изминалата събота. Веднага след като е била дадена думата на футболистите, досегашният вратар на мъжете Благой Стоянов е получил отговор защо не е бил включен в групата за мача срещу Германея Сапарева баня. 

Отговорът на наставника Иван Златински, че на Благой Стоянов е било наложено наказание от страна на ръководството на клуба заради недоброто поведение към прекия му треньор Валери Дагалов. Това не се харесало на Благой Стоянов и той демонстративно напуснал съблекалнята, вземайки със себе си и по-малкия си брат, досегашен страж на юноши младша възраст Живко Стоянов. Категоричен отговор за това бе даден от ръководството на клуба, че на никого няма да се молят. 

В клуба ще останат само футболисти, които спазват вътрешния правилник на клуба и милеят за авторитета на Беласица. Преди няколко дни напусна и нападателят Тодор Кръстев.

Обстановката в мъжкия отбор на Беласица остава напрегната по отношение на кадровия състав. Не тренират по неизвестни причини Милчо Макенджиев и Благой Наков. Любо Танев получи нова контузия по време на мача срещу Германея Сапарева баня и се очертава да отсъства дълго време от терена. При облекчен режим се готви капитанът на отбора Владимир Кабранов.

Наставникът на ОФК Елин Пелин - Калоян Стоилов, чийто отбор ще гостува на Беласица в събота, заяви: "Продължават неволите в нашия отбор. Основните футболисти Илиян Трайков, Максим Иванов, Илко Маринов и Иван Зайков са с трайни контузии, не тренират и няма да вземат участие в съботния двубой на стадиона в Коларово. Очаква се да се завърне на терена от излекувана травма Георги Недялков".

"Есенният дял от настоящото първенство е много слаб като цяло за нас и причината е, че десет дни преди старта на първенството бяхме уведомени, че ще играем в Трета лига. Със сигурност ще се напрегнем да спечелим нещо като гости срещу Беласица - отбор, който напоследък претърпя доста загуби. Няма накъде вече, след като се изравнихме по точки с Германея Сапарева баня и Ботев Ихтиман", допълни той./БТА