Бащата на пострадалия при катастрофа футболист Дарин Тодоров Валери заяви за Гонг, че вярва във възстановяването на сина си. „Който познава Дарин знае колко силно момче е. Мисля си, че той ще се възстанови напълно. За него животът е футбол. На 14 години излезе от нас самичък. Намери си школа в Трявна. Сам отиде в Левски. Като куче по квартири. Наложи се, юношески национал. На 18 години заигра в Спартак Варна в А група. Познавам си го и си вярвам, че отново ще го видя на крака”, каза Валери Тодоров.

Той разказа отново и ситуацията около катастрофата на неговия син. „Пътуваше за Варна. На прав път е карал с около 80 км. Видял е дупки на един от мостовете, поднася и започва да се върти. След това се удря в спрял ТИР. Камшичен удар и си удря главата с гредата странично. Добре, че се е намесил един човек с джип, на когото искам да благодаря. Оказал му е първа помощ. Първоначално е бил в съзнание, но след това е имало гърч и е изпаднал в кома. Така от 17 януари. Имало е бърза реакция от страна на Бърза помощ.

Състоянието му се подобрява. Благодаря на лекарите и всички, които се грижат за него. За д-р Попева, д-р Савова. Той е в будна кома. Очите му са отворени, диша самостоятелно, но не е контактен. Трябва да започне да изпълнява заповеди и тогава да започнат рехабилитациите”, каза Тодоров-старши.

Бащата разкри, че ще направи всичко възможно Дарин да бъде транспортиран в ВМА-София. „Опитвам да продам всичко каквото мога. Колата си продадох, но парите не стигнаха и за месец. За лечението в Израел е нужно по 1000 долара на ден. Трябва да предстои 2 месеца в Израел. Трябва да е контактен обаче. От там ще дойде лекарски екип с оборудван самолет, на стойност около 20 хил. долара. От няколко дни започна да ме проследява с поглед. Реагира на болка, но това е инстинктивно. Момчетата от Балчик събраха около 1300 лева. От Несебър преди около час донесе пари. От Общината в Шумен също решиха да гласуват нещо. От Спартак Варна също. Пуснали сме отворени писма до професионалните клубове с зов за помощ. Всички футболни хора знаят. Не мога да накарам никой на сила да помага”, допълни още Валери Тодоров.