80 хиляди долара е сумата, необходима за спешна рехабилитация на футболиста Дарин Тодоров в Израел. Тодоров в момента се намира в будна кома във варненската болница „Света Анна”.

21-годишният Дарин Тодоров, който е футболист на шуменския Волов, катастрофира на 17 януари тази година на автомагистрала „Хемус”. Заради огромните дупки на пътя в участъка Шумен –Варна младият футболист губи контрол върху автомобила си и се блъска в товарен камион, спрял в аварийната лента. Според следователя, Дарин е карал с не повече от 80 км/ч. Младока удря главата си в колоната между двете врати и изпада в кома. Лекарският екип пристига за около 10 минути на мястото на инцидента, след което го откарва във варненската болница „Света Анна”.

За около два месеца състоянието на футболиста не се е подобрило кой знае колко, а за да бъде пратен за лечение в световно известната израелска клиника, трябва Дарин да започне да отговаря на елементарни команди. След няколко дни нападателят трябва да бъде транспортиран в ВМА София, където да продължи неговото лечение преди заминаването му за Израел.

Лечението на футболиста в Израел е уредено и трябва само да се събере сумата от 80 хиляди евро, в която е включено лечението на футболиста и транспортните разходи.

Средствата за лечението на Дарин Тодоров се набират по открити сметки в Уникредит Булбанк:

IBAN В ЛЕВА – BG31UNCR70001519456109 – BIC: UNCRBGSF

IBAN В ЕВРО – BG74UNCR70001519456111 – BIC: UNCRBGSF

Родителите на Дарин са изпратили отворени писма до всички професионални футболни клубове със зов за помощ. Бащата на талантливия състезател Валери Тодоров е разговарял с президента на Професионалната футболна лига Валентин Михов, който е откликнал на неговата молба. Първи са се отзовали футболистите на Черноморец Балчик, както и тези на Несебър. Един от бившите отбори на състезателя Спартак Варна също ще се включи в дарителската сметка. Общината в Шумен също смята да задели известна сума пари за пълното възстановяване на нападателя.

Дарин Тодоров е роден на 4 декември 1988 година в Шумен. Футболистът е юноша на Левски. През 2006 година е част от отбора на „сините”, спечелил шампионата за родени през 1987-а.

В края на 2005 г. е повикан за пръв път в юношеския национален отбор по футбол на България като е твърд титуляр в мачовете на тима. През сезон 2007/2008 играе в А група за Спартак Варна, където записва 16 мача и два гола. След това преминава в Несебър, където прекарва есенния полусезон, но заради контузия изиграва само 6 мача. През 2009 г. се връща във втородивизионния Волов Шумен и с 6 гола в 14 мача помага на отбора да се спаси от изпадане във В група.

(В отсечката Шумен - Варна магистрала „Хемус" е осеяна с подобни, а на места и много по-големи дупки)