Българска Асоциация Мини Футбол стартира национална кампания под мотото #ОстаниСиВкъщи, за да можем скоро да играем мини футбол". 

В тези тежки времена на изпитания за държавата и гражданите, ние искаме да дадем своя принос към обществото, чрез разпространяване на послания и препоръки за безопасност, и за повдигане на духа и морала на населението. В кампанията ще участват футболистите и треньорите на Националния отбор на България по мини футбол, който трябваше да участва в новия турнир на EMF Nations Games в Галанта, Словакия в началото на май, като част от подготовката за ЕВРО 2020 в Кошице и ръководството на БАМФ. 

Основните приоритети на Сдружение "Българска Асоциация Мини Футбол" са популяризиране на аматьорския спорт и повишаване на спортната култура на нацията, които в текущата ситуация на извънредно положение са насочени към организиране на онлайн информационна кампания с полезни съвети, призиви и експертизи свързани със здравето, безопасността и куража на хората.

В хода на кампанията ще публикуваме снимки на националните състезатели, треньори и ръководители на БАМФ с апела #ОстаниСиВкъщи, замисълът е възможно най-скоро ситуацията с пандемията от COVID-19 да бъде преодоляна в национален и световен мащаб, така че всички ние да се върнем към нормалния си ритъм на живот и любими занимания, сред които мини футбола. Всички ние трябва да сме съпричастни към тези процеси за възстановяване на ежедневните ни порядки и към предпазването на населението от болести, морални и икономически затруднения.

Здравословният начин на живот е наш главен приоритет и в тези дни можем да го изразим единствено по този начин. Освен националната кампания " #ОстаниСиВкъщи, за да можем скоро да играем мини футбол", БАМФ подкрепя инициативата на ФИФА, Световната Здравна Организация, Български Фуболен Съюз и всички страни-членки на Световната футболна централа, която е насочена към повишаване на осведомеността и личната социална ангажираност.

БАМФ призовава останете си вкъщи, спазвайте превантивните препоръки за безопасност, когато имате възможност спортувайте в дома си или в природата, но с необходимата социална дистанцираност и вярвайте в положителната, скорошна развръзка на ситуацията.

Скоро ще се видим на любимия ни зелен терен!
#ОстаниСиВкъщи #WeAreBAMF