До два дни трябва да стане ясно дали Черноморец Поморие ще получи лиценз и ще играе догодина в А група.

Вчера воденият от Петър Хубчев отбор победи Видима Раковски с 3:0 и след два баража получи право да играе в елита. Черноморец вече получи професионален лиценз за Б група преди няколко седмици.

Сега остава поморийци да изпратят още няколко документа до Лицензионната комисия, която да прецени възможностите на отбора да играе в А група. Комисията има леко разграничаване на лицензите между А и Б група, като за елита се изискват допълнителни документи.

Очаква се документацията да постъпи в комисията и да бъде разгледана. Сред документите има и декларации за свързаност с други клубове.

Според запознати именно евентуалната свързаност с Черноморец Бургас може да бъде проблем за евентуалното лицензиране на Черноморец Поморие. До момента обаче клубът така или иначе получава професионален лиценз.

„И ние нямаме представа какъв е проблемът с тази свързаност. До момента ни дават лиценз, играем за Купата на България. Ако се паднем с Черноморец в турнира какво правим?”, се питат в Поморие.

Миналата година Черноморец Поморие получи дори лиценз за Европа, след като игра финал за Купата на България. Тогава „малките акули” нямаха никакъв проблем с лицензирането в евротурнирите.