На традиционната си пресконференция преди всеки мач от първенството на страната, старши треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов заяви, че мачът със Септември Симитли съвсем няма да е лек, както се коментира в някои среди.

„За предстоящия мач ще влезем мотивирани. Не можем да си позволим да подценим никого, тъй като не сме някакъв голям отбор. Имаме представа от отбора на Симитли. Гледахме няколко техни срещи и знаем как да им противодействаме. Това, че в момента са на предпоследно място не означава нищо”, коментира Ненов.

Треньорът на Нефтохимик отчете като положителен момент, че контузиите в отбора са изключително малко и той има възможност да използва най-подготвените си футболисти във всеки мач. Според специалиста играчите поддържат добър ритъм и това ги предпазва от травми. Единствено Румен Николов е прекарал простудно заболяване, но вече е възстановен и ще влезе в групата за предстоящия двубой.

„Радващо е, че младите момчета в отбора, получават шансове не само при нас, но и в младежкия отбор“, каза още треньорът. „Единствения проблем при тях е загубата на концентрация в определени моменти и те трябва да работят още по това”, завърши Ненов.

Двубоят Нефтохимик – Септември Симитли е в неделя, 21 октомври от 16 часа на стадион Лазур. Входните билети са с цена 2 лева, а за ученици, студенти, пенсионери и организирани фенове по 1 лев.