Наставникът на Сливен Диян Петков бе крайно разочарован от загубата с 1:3 от Локомотив София в мача от 7-ия кръг в А група. Петков призна, че трябва да обсъди бъдещето си в тима с Йордан Лечков, като намекна, че е напълно възможно в най-скоро време той вече да не води отбора.

След края на срещата Петков и Лечков са разговаряли в продължение на около 10 минути, като двамата са обсъдили дали може да се намери по-добър вариант за треньор на сливналии. Лечков ще обяви решението си в понеделник.

Ето какво сподели Диян Петков на пресконференцията след края на срещата:

Заслужена победа на Локомотив. И г-н Окука го каза, ние си изпуснахме нашите положения. Най-голямата вина е моя, чувам, че тук има и хора, които искат да си тръгна. Ще говоря с Йордан Лечков, ако може да си отида. След това може да дойде друг човек и да поеме тима.

Днес, особено през първата част играхме добре, само че ние винаги играем едно полувреме и след това не играем и винаги получаваме голове. Единствено съм разочарован от техния характер. Това е бездушна работа. Само за това говорим от началото на годината. Явно не мога да им предам страстта, която искам.

Не съм казал, че си подавам оставката. Преди това трябва да говоря с един човек, който много уважавам. Медиите ще разберат, след като говоря с Йордан Лечков. Той ме е взел, той ми даде шанс. Явно, може би, не съм оправдал доверието му. Имаше мачове, които загубихме не по наша вина. Явно и щастието ни обръща гръб. Но и ние нямаме класата да се противопоставим на отбор като Локомотив София. Имам достойнство, никога няма да се натрапвам. Може би не се разбирам и с отбора. Разочарован съм страшно много най-вече от характера на отбора.

Преди всичко, трябва да говоря с Йордан Лечков, а той трябва да реши.